Üdvözöljük
Széchenyiváros szívében

Helyszín:
6000 Kecskemét, Széchenyiváros Domby Társasház hrsz.: 10576/241
Építtető:
WohnPark Alsószéktó Kft.  

Az épület összesen 34 db lakást alakítottunk ki. Az épületben 2 db lépcsőház található („A" és „B" jelű). Lépcsőházanként lifttel, lépcsőházzal, földszinten garázsokkal, 4 közbenső szinttel, szintenként 4-4 lakással. Az „A" lépcsőházban további 2 tetőtéri lakás is kialakításra kerül. Az önálló elszámolási egységek (társasházak) tömbönként lesznek kialakítva, tehát az „A" és „B" épületek önálló társasház egységek lesznek.  

1. Épületszerkezet

1.1. Alapozás

Az épület alapozása tömbalapozás és fúrt dugóalapok gerendaráccsal.

1.2. Teherhordó szerkezetek

Az épület felmenő tartószerkezeti rendszerét statikailag méretezett monolit vasbeton pillérváz és födémrendszer, valamint 30 cm vastag vázkerámia falazat alkotja. A lépcsők előre gyártott vasbeton szerkezetek kőporcelán járólappal.

1.3. Falazatok

Az épület kültérrel érintkező kitöltő falai PTH 30 K vázkerámia, 15 cm vastag homlokzati hőszigetelő rendszerrel készülnek. A lakásokat elválasztó fal anyaga minősített PTH AKU Z hanggátló téglafalazat, a belső válaszfalak anyaga 10 cm kerámia anyagú tégla. 

1.4. Tetőszerkezet:

Fa fedélszerkezet, Bramac betoncserép fedéssel.    

1.5 Lift

Az épületekbe monolit vasbeton szerkezetű liftakna kerül kiépítésre. Lift „A" energiaosztályba sorolt OTIS GeN2 - Genesis 630 kg / 8 fős személyfelvonó kerül beépítésre.  

2. Szakipari munkák

2.1. Bejárati ajtók

A lakások bejárati EI 30 perces Mabisz minősítésű acél biztonsági ajtók feliratozással.

2.2. Ablakok és erkélyajtók

A homlokzati műanyag nyílászárók, kívül-belül fehér színben, háromrétegű hőszigetelő üvegezéssel, acél vasalatokkal, belső műanyag könyöklővel és külső párkánnyal. Nyitásmódjuk kiviteli terv szerint. Homlokzati nyílászárókhoz beépített redőnytok kerül elhelyezésre. (szúnyogháló és motoros redőny kiépítési lehetőség)

2.3. Belső ajtók

Dekorfóliás sík ajtószárny, kilinccsel, utólag szerelhető tokkal.

2.4. Padlóburkolatok

2.5. Falburkolatok

I. osztályú, mázas kerámia falburkolatok a következők szerint:

2.6. Álmennyezet, álgerenda

A gépészeti csövek és berendezések eltakarása szükség szerint szerelt monolit gipszkarton szerkezetekkel - álmennyezet, álgerenda -, megépítésével történik.

2.7. Felületképzések

Minden helyiség fala és mennyezete fehér, diszperziós falfestést kap. 2.8. Szaniterek

                 

3. A Vevők választási lehetőségei

3.1. Megadott kollekcióból történő

Az Eladó által meghatározott határidőig Vevő a beépítendő termékek alaptípusaiból választhat. A határidő eltelte után nincs lehetőség további változtatásokra és az Eladó által meghatározott standard termék kerül beépítésre. Az alap kínálatból történő választás térítésmentes.

Alábbi anyagok választhatók a bemutatásra kerülő mintakollekcióból:

3.2. Külön térítés ellenében rendelhető termékek

Az Eladó által meghatározott határidőig és annak engedélyével Vevő rendelhet az Eladó által megjelölt mintakollekcióból vagy katalógusból. A határidő eltelte után az Eladónak nem áll módjában külön rendelést biztosítani és a standard termék kerül beépítésre.

A következő termékek rendelésére van lehetőség:

A külön rendelt anyagok és szerkezetek többletköltségét a Vevő köteles megtéríteni. A külön rendelt anyagokat az Eladó csak az adás-vételi szerződés feltételeinek teljesülése esetén építi be.

3.3. Belső kialakítás változtatása

Az Eladó döntésétől és hozzájárulásától függően a vevő jogosult - műszakilag kivitelezhető - változtatásokra a belső kialakítás tekintetében az Eladó által meghatározott határidőig, azon túl erre nincs lehetőség. Az Eladó nem köteles minden módosítási igényt teljesíteni. Bonyolult a tervtől jelentősen eltérő belsőépítészeti kialakítások elkészítését az Eladónak nem kötelessége vállalni. A Vevőnek nincs lehetősége saját beszerzésű anyagokat, illetve termékeket, a kivitelezés során saját kivitelezővel beépíttetni. A Vevőknek külön elszámolás szerint lehetőségük van a saját tulajdonrészük kialakítását érintő változtatásra, amely:

3.4. Megjegyzés

A lakások ára nem tartalmazza a konyhabútor árát, de a gépészeti és elektromos kiállást igen. A garancia kizárólag a birtokba adáskor megvalósult festésre vonatkozik.
Építtető felhívja a figyelmet arra, hogy a lakás átadása után, független kivitelezővel elvégzett átalakítás a garancia elvesztését jelenti az érintett területeken. A birtokba adást követő első év folyamán a lakások, páramentesedésük érdekében, folyamatos szellőztetést igényelnek. Ennek hiányában a falak bepenészesedhetnek, amelyek javítása nem képezik a garancia tárgyát. Az ablakon, falakon megjelenő vízpára nem építési hiba, hanem a szellőztetés szükségességének a jele. Beépített bútorok mögött, illetve mellett a megfelelő szellőzést biztosítani szükséges, mert a falak penészedéséhez vezethet.      

4. Épületgépészet

4.1. Vízellátás-csatornázás

Az udvari gépkocsiforgalomra kialakított kapu környezetében fogjuk elhelyezni a fő vízmérőt, amely a használati vízhálózat fogyasztását fogja mérni. Épületen kívül a vízvezetéket KPE csőből szereljük, az épületen belül a gerincvezetékek anyaga horganyzott acélcső, melyeket a liftek mellett lévő gépészeti aknákban vezetünk. A vízvezetékeket szigeteléssel látjuk el. Az egyes lakások vízfelhasználásának mérésére minden lakáshoz 1-1 db hideg-, illetve melegvízmérőt építünk be a lépcsőházban lévő gépészeti aknába. A melegvízmérő a központi melegvíztermelés költségeinek szétosztására is szolgál. A wc-k szerelőkeretes, rejtett tartályos, víztakarékos öblítéssel készülnek. A wc-k, kézmosók, mosdók félporcelán anyagúak. A zuhanyozók és a fürdőkádak zománcozott acéllemez kivitelűek. A csaptelepek egykaros kivitelűek lesznek. A használati melegvíz termelés részére HMV bivalens tároló-blokk kerül elhelyezésre. A takarékos üzemvitel biztosítására cirkulációs szivattyú kerül beépítésre hőfok-/időkapcsolóval, ezzel biztosítva a folyamatos melegvíz-ellátást.

4.2. Gázellátás

Az épület fűtését és használati melegvíz termelését központilag kettő darab Viessmann gyártmányú, zárt égésterű, kondenzációs, gázüzemű falikazán fogja biztosítani.  A központi kazánházon kívül az épületek többi részében gázvezeték nem készül.

4.3. Központi fűtés

A központi fűtésienergia előállítás költségeinek elosztására a lakóegységekhez hőmennyiségmérők kerülnek felszerelésre a lépcsőházakban a liftek mellett található gépészeti aknákban. A lakásokban a fűtési hálózat ágvezetékeinek kivitelezése oxigéndiffúziótól mentes műanyag csővezetékekkel fog történni. Az ötrétegű installációs vezetékek falhoronyban elvakolva, illetve padlószerkezetben vezetettek. A vezetékeket szigetelő csőhéjjal látjuk el. A lakásokban a hőleadók minőségi acéllemez lapradiátorok termofejjel felszerelve, a fürdőszobák esetében törölközőszárítós csőradiátorok.    

4.4. Szellőzés

A lakóegységek belső terű, ablakkal nem rendelkező vizes helyiségeiben (wc-k, fürdőszobák) egyedi elszívó ventilátorokat szerelünk fel szagelszívás és páramentesítés céljából. A konyhában kültérbe vezetett páraelszívó csatlakozási lehetőség készül.

4.5. Hűtés

A lakóegységekben split klímaberendezések telepítéséhez a klímatechnikai csővezetékek kiépítésre kerülnek, hogy a berendezések később történő telepítésekor ne kelljen a kész falakat megvésni.

5. Villamossági rendszerek

5.1. Épületvillamossági rendszerek

Az energiaellátás mérői a bejárati földszinti közlekedőkben kerülnek elhelyezésre. A csoportos mérő kialakítása az áramszolgáltató által elfogadott szekrényekkel kerül kialakításra, lépcsőházanként. A lakások mérőitől külön áramköröket alakítunk ki a hozzájuk tartozó garázsok részére, 1db dugalj és 1db világítási áramkörrel. A lakások részére egyedi elosztó berendezések készülnek, műanyag tokozással, maszkos-ajtós kivitelben. A lakás elosztó készülékek falba süllyesztve, vagy falra szerelve készülnek. Elosztó berendezéseket lehetőleg nem helyezünk közösségi terek, illetve szomszédos lakás felől levő falakra, áthallások elkerülése végett. A lakás elosztó berendezésekben alakítjuk ki az egyes lakások világítás és dugaszoló aljzat, elektromos redőny és egyéb elektromos berendezések áramköreit. Külön áramköröket alakítunk ki a konyhai berendezések (mosogatógép, elektromos tűzhely), a fürdőszobai berendezések (mosógép), a gépészeti eszközök (opcionális - klíma berendezések, fali termosztátok, lakás gépészeti osztó-gyűjtő egységek) részére.  A lakás elosztókban minden dugalj áramkört, illetve vizes helyiségek világítási és dugalj áramköreit áramvédő kapcsolókkal egészítünk ki. Az épület közösségi tereinél (közlekedők, tároló helyiségek, külső homlokzat), energia takarékos lámpatestek részére lámpahelyet tervezünk. Külső homlokzat, kis méretű közlekedő terek lámpatesteit mozgásérzékelők vezérlik melyek egy előre beállított idő elteltével automatikusan kapcsolnak le. Lakáson belüli lámpatesteket a vételár nem tartalmazza. A lakások lámpatestei többnyire kapcsolókkal működtethetők. Azoknál a lakásoknál, ahol erkély/terasz tartozik a lakáshoz, ott a teraszok oldalfalain is alakítottunk ki lámpatesteket, melyek a kijárati ajtók mellől belülről kapcsolhatók. Egységes megjelenés érdekében a teraszok lámpáit helyezzük el. Hálószobáknál a világítás kapcsolókat ajtó és az ágy kétoldala mellett helyezzük el. Vizes helyiségekben a mosdók fölé külön lámpatestek kiállását tervezünk, helyi kapcsolással épp úgy, mint a konyhapultok fölött.  Az épület világítási áramkörei födémben, falba süllyesztett Symalen védőcsövekkel alakítjuk ki. Felsőbb szinteken a nyomvonalakat szintén födémben, falba süllyesztett, illetve aljzatba helyezett Symalen védőcsövekkel alakítjuk ki. A társasházban TV, telefon, kaputelefon hálózat lesz kialakítva, egyedi megrendelői igény esetén, külön megállapodás keretében vagyonvédelmi gyengeáramú hálózatot is lehet kialakítani. Az épületben kaputelefon rendszer készül, lépcsőház bejárati készülékkel, illetve lakás készülékekkel. A lakás készülékek az ajtó mellett elhelyezett nyomógombok működtetésére eltérő hangot adnak.  

Domby Társasház